profielfoto jan.2018 vierkantMijn naam is Sigrid Sneijders, 45 jaar. Ik woon sinds 2009 in Hillegom, waar ik mijn praktijk aan huis heb. Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen dochters.

Naast mijn werk, waar ik het best druk mee heb, ben ik 1 avond per week te vinden op de toneelvereniging in Hillegom. Even heel wat anders, andere contacten, uit je comfortzone..best spannend voor een introvert als ik.. maar ik zou het iedereen aanraden om het juist dan te doen.

Verder ben ik graag thuis, ik lees graag boeken over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en vakgerelateerde boeken.

Ik heb veel verschillende dingen gedaan in mijn werkzame leven. Op de bloemenveiling, in winkels, achter de receptie van een kantoor, ik was aerobic instructrice, tandartsassistente. Niets gaf me de voldoening die ik zocht. Totdat ik in aanraking kwam met massage. Het idee van een eigen massagepraktijk sprak me heel erg aan. Thuis werken, mijn eigen tijd bepalen, eigen baas zijn… heerlijk. Ik ben direct begonnen aan de opleiding massagetherapie.

In 2008 ben ik gestart met mijn praktijk voor massagetherapie. Met massagetherapie kunnen veel lichamelijke klachten effectief behandeld worden. In 2011 vond ik het tijd voor verdieping en ben ik klassieke homeopathie gaan studeren. In 2016 ben ik afgestudeerd als klassiek homeopaat.

Toch miste ik nog een stukje bij het behandelen van klachten bij mijn clienten. Symptomen zoals pijnklachten gingen vaak wel weg, maar kwamen na verloop van tijd weer terug. Of de klacht ging weg, maar er kwam een andere klacht voor in de plaats. “Leer er maar mee leven”, of “We weten niet wat de oorzaak is”, zijn veelgehoorde termen bij artsen. Als iemand dat laatste zegt, dan bedoelt hij/zij: IK weet niet wat de oorzaak is.

Nog niet zo lang geleden ben ik in aanraking gekomen met een vrij nieuwe methode, de Triggerpoint Reset Methode.  Ik wist het meteen: Dit was het puzzelstukje dat ik nog nodig had om mensen echt goed te kunnen helpen. Deze methode is zo effectief dat ik mijn hele manier van werken in mijn praktijk hiervoor omgegooid heb. Ik wist ook dat het maar voor een kleine groep mensen geschikt is en dat heeft met name te maken met de bereidheid tot het aannemen van nieuwe inzichten en de inzet om een traject van een aantal weken in te gaan. Maar ik help liever een paar mensen echt pijnvrij te worden dan heel veel mensen jarenlang ‘onder behandeling’ te hebben en ze slechts wat verlichting te bieden.

Ik vind het belangrijk dat zowel mijn cliënten als ik zelf zich op hun gemak voelen tijdens de behandelingen. Ik kies daarom voor een huiselijke sfeer en niet voor een praktijk buitenshuis. Mijn praktijk bevindt zich in 2 speciaal daarvoor ingerichte ruimtes op de eerste verdieping, welke te bereiken zijn via een ruime trap.