Als BATC en NVKH therapeut houd ik me aan de klachtenregeling conform de nieuwe wetgeving Wkkgz, die vanaf 1 januari 2017 van kracht is. Voor de procedure bij een klacht kun je informatie vinden op de website van de BATC of NVKH. Via het RBCZ-register ben ik onderhevig aan het tuchtrecht complementaire zorg (TCZ) en is de praktijk aangesloten bij de overkoepelende organisatie KAB.

B.A.T.C .

Beroepen & Belangen Associatie voor Natuurgerichte Therapeuten & Consumenten.

Registratienummer: BR-1418

Beroepsorganisatie voor natuurgerichte therapeuten. Behartigt de belangen van de aangesloten therapeuten. Voor de kwaliteit van de aangesloten therapeuten staat de BATC garant naar de consument en de zorgverzekeraar, door voor beide partijen goede afspraken te maken bij de overheid, opleidingsinstituten en andere instanties, die betrekking hebben op het natuurgeneeskundige vakgebied. BATC natuurgerichte therapeuten zijn of gecertificeerd via een erkende natuurgeneeskundige opleiding of als natuurgerichte therapeut getoetst in de 5 natuurgerichte basisprincipes. De medische basiskennis is gekwalificeerd op HBO-niveau.

www.batc.nl

N.V.K.H.

Nederlands Vereniging van Klassiek Homeopaten

Lidnummer: 04-1857

De N.V.K.H. is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. Onze kwaliteitszorg behelst zowel de opleiding en nascholing, als de beroepsethiek en de praktijkvoering. Verder is het zo dat patiƫnten van bij de NVKH aangesloten homeopaten, mocht dat een keer nodig zijn, kunnen rekenen op een onafhankelijke klachten- en tuchtrechtprocedure. Dit kwaliteitsbeleid wordt zeer gewaardeerd. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten door leden van de NVKH via aanvullende verzekeringspakketten.

www.nvkh.nl

T.C.Z. & R.B.C.Z.

Tuchtrecht Complementaire Zorg

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

Licentienummer: 170420R

www.tbz.nu

www.rbcz.nu

S.C.A.G.

Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg.

De gespecialiseerde geschilleninstantie voor therapeuten in de complementaire en alternatieve zorg.

Ingeschreven onder nummer 12645

www.scag.nl

K.A.B.

Koepel Alternatieve Behandelwijzen

De praktijk is geaccepteerd bij de KAB. Dit is een overkoepelende organisatie voor therapeuten in de natuurlijke gezondheidszorg. Het KAB biedt registratie, certificatie en een onafhankelijk tuchtrecht. Daarnaast onderhandelt de KAB met zorgverzekeraars over vergoedingen. Door deze registratie ben je er van verzekerd dat je te maken hebt met een gekwalificeerd therapeut.

www.kab-klachten.nl