Mijn aanpak is intensief, effectief en confronterend. Ik bekijk klachten van meerdere kanten. Jij bent niet je klacht, je bent een mens met klachten. De mens moet in zijn totaliteit behandeld worden, ik behandel niet alleen een symptoom.

Een klacht van één kant bekijken en als zodanig behandelen werkt vaak helemaal niet, slechts tijdelijk of je klacht verplaatst zich naar een andere plek. Naast een oorzaak van een klacht zijn er vaak ook factoren die klachten in stand houden. In veel gevallen is het niet heel duidelijk wat de oorzaak is en wat de belemmerende factoren zijn met betrekking tot je herstel. Als je niet weet waar je klacht vandaan komt en je weet niet waarom het aan blijft houden, hoe kun je dan beter worden?

Ik help je inzicht te krijgen in waarom je klachten hebt en hoe je ze zelf kunt verminderen, blijvend!

De methode die ik gebruik is de Triggerpoint Reset Methode. Deze methode heeft al heel veel mensen van pijn afgeholpen en het mooie is dat dat binnen een paar weken te realiseren is! Daarnaast pas ik mijn jarenlange ervaring als massagetherapeut en klassiek homeopaat toe als ik denk dat dat ten goede komt van het resultaat.

Het traject duurt 6-8 weken. Er zijn in die weken sowieso 3 afspraken waarvoor je bij mij in de praktijk komt. 2 sessies van ongeveer 2 uur en 1 hele dag. Hierdoor is het ook prima te doen als je van wat verder weg moet komen. In die periode gaan we er samen 100% voor om jou in die tijd pijnvrij te krijgen. De Triggerpoint Reset Methode bestaat o.a. uit het effectief uitschakelen van pijnlijke triggerpoints (spierknopen) in je lichaam en mindbody coaching om je hersenen te trainen. Het trainen van de hersenen is nodig om echt het lichaam te kunnen ‘resetten’.  Alleen de symptomen, de pijnlijke punten uitschakelen is niet voldoende. Mijn doel is om je niet alleen pijnvrij te krijgen, maar ook pijnvrij te houden. Dat is waarom ik alleen nog werk met deze trajecten, in plaats van losse behandelingen.

Het is wel mogelijk om een afspraak te maken voor een losse sessie als je wilt ervaren wat de technieken doen voordat je besluit een traject in te gaan.

Het fysiek behandelen is een deel van het traject. Je begrijpt misschien dat het trainen van de hersenen maar door 1 persoon gedaan kan worden: JIJ! Ik help je daarbij, maar je gaat zelf deze 8 weken ook aan de slag. Als je pijnvrij wilt worden en blijven is dat heel belangrijk. Gedurende deze 8 weken kreeg je veel informatie van mij toegestuurd en zul je dagelijks wat tijd moeten besteden aan opdrachten. Veel mensen zien hier tegenop, maar geloof mij nou maar, het is echt zo waardevol! Je weet veel beter hoe je in elkaar zit, hoe je reageert, waarom je doet wat je doet en hoe je lichaam reageert. Je zult meerdere AHA-momenten ervaren en je krijgt het vertrouwen dat je zelf de controle hebt over je leven.

Juist omdat het traject zoveel meer inhoudt dan alleen pijnpunten uitschakelen, is deze behandeling niet voor iedereen. Er gaat veel tijd in een traject zitten voor mij. Ik kan er maar een paar starten elke maand en ik wil het maximale resultaat er uit halen met de meest gemotiveerde mensen. Daarom kan ik niet iedereen helpen. Deze methode is geschikt voor mensen met de volgende eigenschappen:

 • Positief ingesteld.
 • Open staan voor andere visies op gezondheid en klachten.
 • Kritisch durven kijken naar jouw gedrag en overtuigingen.
 • Ondernemend.
 • Actief.
 • Coachbaar zijn.
 • Engels kunnen begrijpen of je hebt iemand die je daarbij kan helpen.

Heb je daarnaast ook twee of meer van deze eigenschappen*:

 • Perfectionistisch.
 • Zorgzaam.
 • Gedreven/ambitieus.
 • Hooggevoelig.
 • Kritisch.
*Wanneer je meer dan twee van bovenstaande eigenschappen bezit heb je een vergroot risico op het ontwikkelen van chronische pijnklachten.

Wat zouden je bezwaren kunnen zijn?

Dat het tijd en/of geld kost?

Dat klopt. Je gaat in de komende weken intensief aan jezelf werken en je geeft prioriteit aan jezelf. Je investeert tijd in jezelf, omdat je dat waard bent. Jij mag net zo goed als elk ander weer genieten van het leven, zonder dat je dagelijks bezig bent met je pijn. Het moet impact hebben in je leven om effect te hebben. Als je maar 10 minuutjes per week er aan hoeft te besteden, is het niet intensief genoeg, ga je je er makkelijk vanaf maken en kun je nooit grote veranderingen creëren. Als ik als therapeut je maar een half uurtje per week mag behandelen, kunnen we nooit het resultaat bereiken dat jij wilt. Wat geld betreft: Ja, het is een investering. Maar hoeveel geld heb je al uitgegeven in het verleden aan je pijn en hoeveel ga je in de toekomst nog uitgeven? Massagetools, warmtekussentjes, fysio, massages, andere behandelingen die je tijdelijk verlichting geven, enz. Hoeveel inkomen loop je mis doordat je minder kunt werken? Hoe snel heb je je investering terug verdiend als het om tijd en geld gaat als je weer de dingen zou kunnen die je vroeger kon? Uiteindelijk is geld niet het meest voorkomende bezwaar waardoor mensen dit traject niet gaan doen.

Dat je al zoveel geprobeerd hebt?

Dat geloof ik graag. Je wilt immers graag van je klacht af. Maar hadden de behandelingen die je al gedaan hebt een score van 80% tot 100% pijnvrij na 8 weken? Dat is namelijk wel het geval bij de Triggerpoint Reset Methode. Krijg je garantie? Nee, helaas. Als het gaat om lichaam en geest, dat per persoon zo verschilt en op zo veel manieren kan reageren, is dat niet mogelijk. Ik kan je alleen beloven dat ik mij 100% inzet om jou klachtenvrij te krijgen, maar het resultaat is ook heel sterk afhankelijk van jouw inzet en motivatie.

Dat je twijfelt of deze methode wel iets voor jou is?

Nieuwe dingen roepen in eerste instantie weerstand op, omdat het brein niet zo van verandering houdt. Verandering zou wel eens gevaar kunnen betekenen. Dit is een automatische reactie van ons oerbrein, dat op overleven is ingesteld. Het goede nieuws is dat je rationele brein daar prima mee om kan gaan als jij dat tenminste wilt. Je zult best wel eens ervaren hebben dat je een grens moest verleggen om iets te bereiken. Of dat je even uit je comfortzone moest. Daarmee ontwikkel je jezelf en kom je er wellicht achter dat sommige dingen helemaal niet zo erg zijn als dat je dacht.  Als je zegt: ‘dat is niets voor mij, zo ben ik niet’, leg je jezelf dan niet heel veel beperkingen op? Kun je niet beter zeggen: ‘ik bepaal zelf wie ik wil zijn en ik doe de dingen die daarvoor nodig zijn om dat te bereiken.’? We hebben bij dit bezwaar wel de meest voorkomende reden te pakken waarom ik een traject niet doe bij iemand. Mensen die niet open staan voor nieuwe inzichten met betrekking tot hun pijn, kan ik helaas niet goed helpen. Dat gaat te veel ten koste van het resultaat en dat zou ik jammer vinden.

Dat je verder moet rijden naar mijn praktijk dan je gehoopt had?

In de 6-8 weken dat je bij mij onder behandeling bent, hoef je maar 3 keer bij mij in de praktijk te komen. Onze afspraken zijn gewoon een stuk langer dan ‘standaard’ behandelingen. Er zijn 2 sessies van ongeveer 2 uur en 1 hele dag. Hierdoor is het niet zo’n grote belasting qua afstand. Over het algemeen is de afstand voor mensen niet de belangrijkste reden om het niet te doen. Het gaat er om dat je een klik hebt met je behandelaar en dat het voor een goed doel is: jijzelf.

 

Als je een afspraak hebt gemaakt voor een gratis adviesgesprek, stuur ik je via mail een vragenlijst. Vul die in en mail hem aan mij terug. Ik krijg dan wat meer informatie over je en kan dan ook bepalen of een gesprek zinvol is. Zonder tegenbericht gaat het gesprek in mijn praktijk gewoon door. Tijdens het adviesgesprek bespreken we wat jouw verwachtingen zijn en of dat een match is met mijn manier van werken. Als ik denk dat een ander soort behandeling voor jou meer geschikt is, zal ik je dat ook vertellen.