• Take care of your body
    Take care of your body It's the only place you have to live
  • Massagetherapie
    Massagetherapie Voor uw lichamelijke klachten
  • Klassieke Homeopathie
    Klassieke Homeopathie Lichaam en geest weer in balans

Is tinnitus te behandelen?

tinnitus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinnitus is een geluid dat je hoort dat anderen niet horen. Dat kan zijn: een piep, brommen, suizen, ruisen, sissen, fluiten. Het kan van licht aanwezig zijn tot zo hard dat het je hele leven beheerst.

Er zijn verschillende oorzaken voor tinnitus. Niet alle soorten tinnitus zijn behandelbaar, maar in sommige gevallen is het wel degelijk te verhelpen.

Bij veel chronische klachten is er sprake van triggerpoints, kleine verkrampingen in de spieren. Die kunnen in de nek/schouderregio en rondom het gezicht/hoofd zitten. Triggerpoints kunnen hele vervelende klachten veroorzaken en dus ook tinnitus. Het is belangrijk om in deze hele regio de pijnpunten te behandelen. Ik neem daar dan ook ruim de tijd voor.
Als je geluk hebt ben je met zo’n behandeling al een stuk opgeschoten.

Maar in de meeste gevallen zit er een addertje onder het gras: Triggerpoints komen namelijk niet uit de lucht vallen. Er is een reden waarom jouw lichaam deze triggerpoints maakt. Triggerpoints worden gemaakt als het zenuwstelsel onder spanning staat. Er ontstaat door de spanning vaatvernauwing en verkramping. Dit betekent altijd zuurstoftekort in een bepaalde regio. Zenuwen houden niet van zuurstoftekort, ze gaan dan alarmsignalen afgeven. In veel gevallen houdt het in dat je ergens pijn krijgt. Maar het kan ook tinnitus veroorzaken.

Waar komt die spanning in het zenuwstelsel dan vandaan? Dat kan zijn werkstress, relatiestress, zorgen maken, piekeren, jezelf wegcijferen, perfectionistisch zijn, overgevoelig zijn, laag zelfbeeld, veel meegemaakt hebben in je leven, kortom alles wat negatieve emoties veroorzaakt, veroorzaakt spanning in je zenuwstelsel. Negatieve emoties die je niet wilt worden (meestal onbewust) opgeslagen en je brein doet er alles aan om die emoties lekker opgeborgen te houden. Om er voor te zorgen dat dat ook echt gebeurt, creëert het lichaam een afleiding. Een lichamelijke afleiding, die er voor zorgt dat je flink druk bent met je lichamelijke klacht in plaats van met je emoties bezig te zijn. Missie geslaagd!

Maar ja, nu zit je er mee…En nu? De meeste mensen zeggen: Nou, ik wil liever met mijn emoties dealen zodat mijn pijn wordt opgelost, ik moet er niet aan denken dat ik deze klacht de rest van mijn leven heb. Als jij er ook klaar voor bent om te accepteren dat je lichaam en je brein samenwerken, kom dan eens langs voor een gratis adviesgesprek. Dan kijk ik of de methode die ik gebruik geschikt is voor jouw klacht.

Onzin!

onzin

 
Bij sommige mensen is dit hun eerste reactie op posts over het 8 weekse traject. Zonder dat ze weten wat de methode precies inhoudt en wat het voor ze zou kunnen betekenen. Aan de andere kant, dit zijn ook mensen die alles al geprobeerd hebben en heel teleurgesteld zijn dat nog niets echt heeft gewerkt.
Veel mensen denken zelfs dat er niets meer aan te doen is. En neem je het ze kwalijk? Als dokters en specialisten die er verstand van horen te hebben dit ook zeggen? Leer er maar mee leven…

Wanneer heb je nou de meeste kans dat dit traject toch voor jou geschikt is? Dat er echt wel een kans is dat je van je pijn af kunt komen?

-Je pijn is niet altijd in dezelfde mate aanwezig. De ene dag is erger dan de andere dag.
-Je pijn wordt erger als je perioden van stress ervaart.
-Je pijn is beinvloedbaar door temperatuur. Bijv. warmte op de pijnlijke plek of een verblijf in een warm land verbetert tijdelijk.
-Je pijn wisselt nogal eens van plaats. Rug, nek, gewrichten, spieren, knie, heup, noem maar op.

Dit is dus met betrekking tot je klacht(en). Als je je pijn hierin herkent heb je dus de meeste kans dat het voor je kan werken.
Maar als persoon moet je ook aan een paar voorwaarden voldoen:

-Je hebt het idee dat er meer moet zijn dan wat er tot nu toe voor je gedaan is.
-Je bent bereid heel veel zelf te doen aan je herstel, zelfs al vind je het niet zo leuk om te doen.
-Je staat open voor andere inzichten als het gaat over pijn.

Als je je pijn herkent en de persoonlijke eigenschappen zou ik zeker aanraden om eens langs te komen voor een vrijblijvend gesprek. Dan overleggen we of ik inderdaad iets voor je kan doen en welke behandeling voor jou het beste is. Plan je afspraak vandaag nog in!

Consulten op afspraak

Maandag8:00 - 18:00
Dinsdag8:00 - 18:00
Woensdag8:00 - 18:00
Donderdag   8:00 - 18:00
Vrijdag8:00 - 17:00
Zaterdag8:00 - 13:00